fbpx

Hallå där, Pernilla Avre, leg. psykoterapeut och tidigare student på SAPUs KBT-utbildning. Varför valde du att läsa KBT?
– Jag tyckte att jag behövde komplettera min dynamiska inriktning med mer konkreta verktyg för att möta patienter som behöver mer att hålla sig i i samtalet. Jag ser inte att det finns någon motsättning direkt mellan de olika metoderna, snarare att de kompletterar varandra.

Hur integrerar du KBT i ditt arbete?
– Upplägget var på ett sådant sätt att det var väldigt lätt att ta till sig de nya inslagen. Det var aldrig så att den dynamiska traditionen ifrågasattes. Hela utbildning stod för att det här är två kompletterande perspektiv.
– Jag tycker att jag lätt, utifrån min dynamiska grund, kan använda mig av mer KBT-verktyg och trygga patienten med det.

Vad var största vinningen för sig som terapeut?
– Att det är så himla kul! Även om jag var nyfiken på KBT så trodde jag inte att jag skulle ha så stor användning av det som jag fått.
– Det känns inte alls manualiserande på ett begränsande sätt, vilket var en farhåga jag hade, utan det öppnar faktiskt upp.

KBT för legitimerade psykoterapeuter och psykologer med annan legitimationsgrundande inriktning startar på SAPU 10 februari 2020.

Se hela intervjun med Pernilla Avre:

X