fbpx

Psykoterapi­mottagning

Studenter från våra olika utbildningar tar emot klienter på Sapu.

På vår psykoterapimottagning kan du gå i psykoterapi till kraftigt subventionerat pris. Läs mer nedan och anmäl ditt intresse!

Välkommen till Högskolan Sapus psykoterapimottagning

Till mottagningen söker personer, 18 år och äldre, med olika typer av problem såsom oro, ångest och fobier, depression, stressrelaterade besvär och relationsproblematik.

Varje terapisession är 45 minuter lång och kostar 350 kr. Terapin sker en gång i veckan i Sapus lokaler på kvällstid från 17.00 med uppehåll för lov och helger.

Betalning sker genom faktura som skickas från Sapu månadsvis.

Anmälan
Anmäl ditt intresse för psykoterapi i formuläret längre ner på sidan. Läs först igenom informationen om hur det går till.

Information om utbildningsterapi och intresseanmälan
När du fyllt i dina kontaktuppgifter läser och godkänner du villkoren för utbildningsterapi. Om du godkänner villkoren skickas en länk för att verifiera din anmälan. Klicka på länken och logga in med BankID på vår säkra webplattform CTNotes. Titta i skräpposten om du inte får mejlet med ämnet ”CTNotes – Verifiering”.

Efter verifiering kan du få vänta ett tag på nästa steg. Du får då ett mejl från CTNotes med en länk till att göra en egenremiss där du beskriver vad du önskar få hjälp med och besvarar frågor om hur du mår. Om väntetiden är lång eller om vi rekommenderar annan behandling hänvisar vi dig vidare. Observera att en intresseanmälan alltid måste göras personligen, du får alltså inte anmäla någon annan än dig själv.

Väntelista
Handledarutbildad leg psykoterapeut gör en första bedömning av din egenremiss. Om bedömningen är att utbildningsterapi kan vara hjälpsamt ställs du på väntelista. Väntetider kan variera från några dagar till flera månader beroende på tillgången på terapiplatser. När en plats är ledig blir du kontaktad av terapeutstudent som bokar in ett första besök. Du kommer även att få ett mejl med inloggningsuppgifter så att du inför första besöket kan fylla i frågeformulär.

Delta i forskningsprojekt
Just nu pågår ett forskningsprojekt där du som upplever ångest och/eller depression och är mellan 18-25 år har möjlighet att delta kostnadsfritt i gruppterapi. Läs mer och anmäl ditt intresse på vår forskningssida.

Vid akuta psykiska problem, kontakta sjukvården.

Adress
Mottagningen ligger i Sapus lokaler på Malmgårdsvägen 63, 1 tr på Södermalm i Stockholm.

 Frågor
Har du frågor är du välkommen att kontakta oss på info@sapu.se eller 08-642 10 24.

{

Jag valde Sapu för min Steg-1-utbildning, just för att de integrerar TVÅ terapeutiska inriktningar.

X