fbpx

Självomsorg i vårdande yrke

En dag med Katja Lindert Bergsten som är leg. psykolog, leg. psykoterapeut och fil dr. Hennes specialområde är affektfokuserad psykodynamisk terapi, med särskild betoning på (själv)medkänsla.

Kommande start

Datum: 20 september 2024

Tider: 09.00-15.45

Plats: Högskolan Sapu, Malmgårdsvägen 63, Stockholm

Kursansvarig: Katja Lindert Bergsten

Kostnad: 1 350 kr exkl. moms.

Ingår: Lunch i form av wrap samt dryck, kaffe och eftermiddagsfika

Anmäl dig nu

I vårt arbete med människors lidande får vi en fantastisk möjlighet att se mening i det vi gör och uppleva sammanhang. Samtidigt ser vi sjukskrivningssiffrorna lysa rött för våra yrkesgrupper. Och rapporter om utbrändhet och empatitrötthet duggar tätt.

Vi är inte alla lika. En situation som för den ena orsakar oerhörd stress och känslor av misslyckande, är för den andra en givande utmaning. Personlig historia, aktuella livsomständigheter och den organisatoriska ram vi är yrkesverksamma inom påverkar hur vi möter utmaningar i arbetet. Vad händer med oss i skarpa lägen? Vilka är våra ömma punkter och vad behöver vi för att stå stadigt?

Med den här dagen vill vi lyfta svårigheter vi förmodligen alla delar, men också bidra till ett undersökande av våra unika förutsättningar och behov. Vår förhoppning är att du som yrkesverksam, där samtalet med den andre är i fokus, kan låta dig själv vara fokus för din vänliga uppmärksamhet, och undersöka vad ditt arbete ger och tar av dig, och vad just du behöver vara rädd om.

Katja Lindert Bergsten är leg. psykolog, leg. psykoterapeut och fil dr. Hennes specialområde är affektfokuserad psykodynamisk terapi, med särskild betoning på (själv)medkänsla. Sedan 15 år tillbaka forskar, undervisar och handleder hon inom området.

Katja är även redaktör och medförfattare till läroboken “Affektfokuserad psykodynamisk terapi” och har skrivit böckerna “I befintligt skick” och ”Terapeuten i fokus” tillsammans med Kristoffer Pettersson.

UngaVuxna-dagarna 2023 på UR PLay

  Flera av föreläsningarna från UngaVuxna-dagarna 2023 finns nu att se på UR Play. UngaVuxna-dagarna arrangeras av Krica Behandling och Utbildning i samarbete med Högskolan Sapu. Ta del av innehållet och öka din kompetens och kunskap inom viktiga områden. Klicka...

Anmäl intresse för psykoterapi hösten 2021

Välkommen att vända dig till vår psykoterapimottagning där studenter på våra utbildningar Psykoterapeutprogrammet, Grundläggande psykoterapiutbildning samt KBT utbildning bedriver psykoterapi under handledning av handledarutbildade erfarna legitimerade...

SAPU startar psykoterapeut-programmet i Göteborg

Hösten 2021 startar Högskolan SAPU psykoterapeutprogrammet i Göteborg. SAPU har under många år bedrivit psykoterapeutprogrammet med en integrativ inriktning i Stockholm, och examinerat hundratals psykoterapeuter. Då vi har sett ett ökat intresse och efterfrågan på...

Hej Maria Wiwe, kursledare på MBT-A, varför ska man gå din utbildning?

– Fokus på mentalisering i behandling för ungdomar med självskadeproblematik gör skillnad! Enligt en unik studie* har MBT-A signifikant bättre resultat för mindre självskada, mindre depression och högre grad av mentalisering. Studien var den första i världen som...
X