fbpx

Grundkurs i affekt­fokuserad PDT

Utbildningen vänder sig till dig som vill lägga en gedigen teoretisk grund för affektfokuserad psykodynamisk terapi.

Kommande kursstart

HT2023

Kursstart: 16 november

Sista ansökningsdag: 31 oktober

Utbildningstider:  Online 16 nov, 23 nov, 30 nov, 7 dec, 14 dec, 11 jan och 8 feb kl. 8.30-12.00. På Högskolan Sapu i Stockholm 25 januari kl. 9.30-16.30 och 26 januari kl. 8.30-15.30

Kontaktperson/kursansvarig: Patrik Lindert Bergsten, leg. Psykolog och leg. Psykoterapeut.

Utbildningslokal: Högskolan Sapu på Malmgårdsvägen 63 i Stockholm.

Kostnad: 17 900 kr exkl. moms.

Ansök nu
Ladda ner kursplan

Högskolan Sapu ger en grundkurs i affektfokuserad psykodynamisk terapi under nio tillfällen mellan november och februari. Undervisningen ges online under halvdagar och kombineras med två heldagars metodövningar på plats i Sapus lokaler i Stockholm 25-26 januari. Kursen är därför mycket lämplig för deltagare från alla delar av landet. Sapu välkomnar psykoterapeuter, psykologer, socionomer och andra som är verksamma inom människovårdande yrken. Behörighetskrav är grundläggande utbildning i psykoterapi.

Kursen inleds med undervisning om affektteori och psykodynamisk teori innan de olika terapiformerna inom affektfokuserad PDT presenteras av föreläsare specialiserade på respektive metod. Likheter och skillnader mellan metoder diskuteras liksom hur de förhåller sig till såväl gemensamma faktorer som till de förkunskaper varje deltagare besitter. Den examinerande uppgiften är att med utgångspunkt i ett realistiskt kliniskt exempel tillämpa kursinnehållet och uppgiften förbereder deltagarna för de efterföljande metodövningarna. Psykologer som går kursen inom ramen för specialistordningen har en utökad examination.

Utbildningen är ackrediterad av Psykologförbundet som fördjupningskurs inom psykologisk behandling/psykoterapi och klinisk vuxenpsykologi.

Kursdagar är torsdag förmiddag från och med den 16 november till och med den 14 december 2023. Torsdagen den 11 januari följs den examinerande uppgiften upp inför de praktiskt inriktade heldagarna på plats den 25 och 26 januari. Kursen avslutas med ett digitalt kurstillfälle förmiddagen den 8 februari.

Information:
Patrik Lindert Bergsten, kursledare, 073-372 04 17, patrik@sanktolofsmottagningen.se

No Results Found

The page you requested could not be found. Try refining your search, or use the navigation above to locate the post.

X