Basutbildning i psykoterapi

BASUTBILDNING PSYKOTERAPI
Motsvarande 45 hp.

Den här utbildningen vänder sig till dig som har högskoleutbildning i människovårdande yrke och har ett arbete som innehåller terapeutiska samtal.

Utbildningen har en integrativ inriktning med Affektfokuserad psyko­dynamisk terapi samt kognitiv och beteendeinriktad terapi. Det teoretiska momentet innehåller del­kurser på grundläggande nivå i psykoterapeutisk metod, utvecklingspsykologi, diagnostik, vetenskapsteori och forskningsmetodik samt etik och juridik. Under utbildningen har du en eller två klienter i psykoterapi som du får handledning på. Målsättningen är att du efter avslutad utbildning ska kunna bedriva psykoterapi under handledning av en legitimerad psyko­terapeut.

Kursstarter: 15-16 januari 2018
Sista anmälningsdag: 15 november 2017
Omfattning: En dag/vecka
Utbildningsdagar: Tisdagar.
Kostnad: 36 000 kr exkl. moms/termin
Kursledare: Ursula Grönberg

”Det är inspirerande att vistas i en miljö av engagerade studenter och lärare på SAPU där varje lärotillfälle bygger på föreläsningar varvat med reflektion och diskussion. Jag uppskattar att det erbjuds en öppenhet gällande metoder och att SAPU tillämpar integrativ modell. Studenterna får lära sig olika terapeutiska inriktningar separat och uppmuntras därefter till reflektion kring hur de olika inriktningarna kan användas. Att integrera ställer höga krav på både student, handledare och lärare kring att parallellt lära sig samt se likheter och skillnader inom olika teorier. Men detta ger också en fördjupad förståelse för det terapeutiska arbetets olika vägar.”
Jenny Sjöström-Svebeck Lärare, handledare och kursledare på SAPU

Kursinformation: Kursplan och Kursinformation

Fields marked with an * are required

Dina personuppgifter

Ange referens

Ange en andra referens

Finansiering

Utbildning

Annan relevant vidareutbildning (frivilligt)Kompletteringar till ansökan


OBS! Intyg och betyg ska inte skickas in nu. De tas med till eventuell intervju.


Anmälan är inte bindande. Vid antagning mailas blanketter för bekräftelse samt betalningsförbindelse som skall vara åter hos oss inom 10 dagar. Villkor för kursanmälan hittar du här.

Brännkyrkagatan 76 (ingång från gaveln)
118 23 Stockholm

Telefon: +46/8 642 10 24
Epost: info@sapu.se